Novosti

Decanter i ove godine uspješan za vina Iločkih podruma!

23.05.2017.

Decanter World Wide Award najveće je i najutjecajnije svjetsko vinsko natjecanje, a obzirom na značaj koji ima Iločki podrumi su i ove godine bili prisutni u Londonu.
Na ovogodišnji Decanter bio je prijavljen rekordan broj uzoraka, preko 17 200, što je 8 posto više nego lani. Vina su ocjenjivala 219 sudaca, od kojih 65 nosi titulu Master of Wine, a 20 Master Sommelier.

Možemo s ponosom reći kako vina Iločkih podruma svake godine ostvare značajne uspjehe od kojih je do sada najveći onaj prošlogodišnji, gdje je predikatno vino Traminac izborna berba bobica 2011. osvojio platinastu medalju s osvojenih 95 bodova.

Što se tiče nastupa na Decanteru 2017. godine, Iločki podrumi opet su potvrdili titulu najnagrađivanijeg vinskog podruma Hrvatske. Od četiri poslana vina na ocjenjivanje, sva četiri vina su se vratila sa zapaženim rezultatima kako slijedi:
Graševina kvalitetna 2016. – brončana medalja, 88 bodova. Traminac kvalitetni 2016. – preporuka, 82 boda. Traminac vrhunski 2015. – brončana medalja, 88 bodova. Traminac Izborna berba bobica 2012. – srebrna medalja, 92 boda.

Ove medalje samo su potvrda konstantne kvalitete vina Iločkih podruma koji posljednjih godina bilježe sjajan uspjeh kako na domaćim tako i na svjetskim vinskim ocjenjivanjima. Dosljednost u proizvodnji, pažnja i ljubav koju im pružaju enolozi prepoznati su od strane struke, ali i od strane vinoljubaca širom svijeta. Vođeni ljubavlju prema vinu, misijom koja je dosljedna i kvalitetom koja je neupitna Iločki podrumi obećavaju mnogo i za ovu godinu…