Novosti

Dvije nagrade za Liniju Principovac na Cropak-u 2017.

29.05.2017.

Hrvatsku nagradu za najbolju ambalažu CROPAK utemeljili su 2004. godine Institut za ambalažu i tiskarstvo Tectus – IatT, stručni časopis “Ambalaža” i tvrtka Tectus d.o.o., Zagreb.

Natječaj je osmišljen s ciljem promocije i isticanja prednosti i koristi ambalaže kao važnog sredstva zaštite, promocije i identifikacije proizvoda te motiviranja proizvođača i korisnika ambalaže, dizajnera i tiskara na proširenje tehničke i kvalitativne granice ambalažne i grafičke industrije. Natječajem se ujedno želi potaknuti kreativnost mlade populacije, naglasiti nužnost kvalitativnih pomaka u promišljanju i prepoznatljivosti vizualnog nacionalnog identiteta ambalaže, grafičkog i industrijskog dizajna, ekoloških svojstava ambalaže te domaćeg razvoja strojeva, uređaja, opreme i sustava gospodarenja ambalažom i ambalažnim otpadom.

 

Obzirom da Iločki podrumi konstantno ulažu napore u prepoznatljivost svojih proizvoda ove godine je to bilo prepoznato i od strane ocjenjivačkog suda Cropak-a.
Linija Principovac osvojila je dvije nagrade – Cropak godine i Cropak za ambalažu hrvatskog proizvoda/serije u kategoriji vina.

 

Limitirana linija poluslatkih vrhunskih vina Principovac posebna su vina koja Iločki podrumi proizvode u ograničenim količinama, a nastaju kasnijim branjem najzdravijeg grožđa na probranim dijelovima položaja Principovac. Vina se njeguju i odležavaju uz posebnu pažnju enologa u našem podrumu, a vrijednost istih znaju prepoznati istinski znalci i gurmani.

Jedinstvena kutija u starinskom stilu omogućila je posebnoj Liniji Principovac prepoznatljivost i autohtonost a ona je istovremeno osim klasičnih transportnih učinaka, čuvanja stalne temperature vina i zaštite proizvoda, svojom elegancijom naglasila posebnosti samog vina.