Novosti

Graševina Velika Berba 2011 – Vino s dodirom Jadrana

08.08.2019.

Graševina Velika berba čisto je sortno vino dobiveno iz pažljivo probranog grožđa ubranog na jedinstvenom vinogradarskom položaju Principovac i nastalo posebnom metodom vinifikacije, tromjesečnim miješanjem na finom talogu i trogodišnjem dozrijevanjem u drvenim bačvama u idealnim uvjetima Starog podruma iz 1450. godine.

Vino intenzivne žute boje sa zlatnim odsjajima. Na nosu sortno prepoznatljivo, izražajne mineralnosti i kompleksnosti s naglašenom voćnosti. U okusu raskošno, elegantno s gorkasto-slatkim, mekim i unikatnim završetkom diskretnog dodira Jadrana. Utjecaj soli i valova osjetan isključivo na čepu, dok je ples maestrala, tramontane, bure i juga na buteljama kreirao jedinstveni zapis s morskih i „vrujskih“ dubina.

Svega 1100 butelja vjerojatno najbolje Graševine ovog stoljeća,  u veličanstvenoj izvedbi jedinstvenog terroira Principovac, naše Vere Zima i Starog podruma iz 1450., dodatno je godinu dana dozrijevalo u Jadranskom moru, na mjestu gdje izvire vruja, smještena u uvali Ike, starog ribarskog mjesta pored Opatije, koja predstavlja potopljeni speleološki objekt na 22 metra dubine s konstantom temperaturom od 7C.

Veliko vino za velike trenutke!

Preporuka

Savršeno za svečane prilike, jela od bijelog mesa, plemenitu ribu i fine sireve.

  Temperatura serviranja

10 do 12°C

Vremplov

  • Od 23. 09. 2011 do 23. 12. 2011 – odležavanje na finim kvascima
  • 24. 12. 2011 do  24. 12. 2014 – U drvenoj bačvi od 5000 L u idealnim uvjetima Starog podruma iz 1450.
  • Od 3. 01. 2015 do  3. 12. 2015 – dodatno dozrijevanje u butelji u Starom podrumu iz 1450.
  • Od 5. 12. 2015 – dostupna na upit i dalje dozrijeva u idealnim uvjetima Starog podruma i  njegom glavne enologinje Vera Zima
  • 1100  butelja od 5. 08. 2018. do  3. 08. 2019. dodatno zrije u Jadranskom moru.