Novosti

Vino Graševina Velika berba 2011, Iločki podrumi – 2. Vinska zvijezda Hrvatske

24.11.2016.

Drugo mjesto među najbolje ocijenjenim bijelim vinima treće sezone Vinskih zvijezda pripalo je našoj „Iločki podrumi Graševina Velika berba 2011.“

Veliko vino. Izvrsno, posebno. Zavodljivog mirisa, kristalno zelene boje. Bogatog, impresivnog okusa, s predikatnom notom. Zrelo, puno, kompleksno vino za užitke, za posebne prigode!

Tako su ocjenjivači Vinskih zvijezda opisali Veliku berbu na drugom ocjenjivanju treće sezone, početkom veljače u zagrebačkom restoranu Apetit City i dodijelili joj pet zvjezdica, što znači najmanje 95 bodova na listi do 100.

Odličan dojam vino je potvrdilo i na doigravanju gotovo 10 mjeseci poslije.

Graševina Velika berba 2011 s potpisom Vere Zima i najstarijeg i najnagrađivanijeg podruma Hrvatske osvojila je u doigravanju 21. studenog 2016. drugo mjesto među najbolje ocijenjenim bijelim vinima treće sezone Vinskih zvijezda. Priznanje je dobila 25. studenog 2016. na odjeli organiziranoj u sklopu Festivala Vino.com.hr u zagrebačkom hotelu Esplanade.

O klubu i pravilima “Vinskih zvijezda”:

Klub Vinske zvijezde osnovali su 2014.

Vinski kritičari Željko Suhadolnik, Vitomir Andrić i Ivo Kozarčanin.

Klub već treću sezonu organizira najopsežnije i najstrožije ocjenjivanje vina u Hrvatskoj. Tijekom godine je osam ili devet ocjenjivanja, a na svakom je, osim osnivača Kluba, još četvero ocjenjivača. U pravilu, to su enolog, vinar, sommelier i vinski trgovac.

Svake godine kuša se i ocijeni oko 250 hrvatskih i uvoznih vina s tržišta, a među 10 bijelih te 10 crvenih hrvatskih i uvoznih vina s najvišim ocjenama u doigravanju se biraju prvo, drugo i treće bijelo, odnosno crveno.

GRAŠEVINA