Novosti

Iločki podrumi na Prowein-u

22.03.2018.

18. – 20. ožujka 2018

“ProWein” vodeći je sajam vina i alkoholnih pića koji se održava jednom godišnje u Düsseldorfu – najvećem sajamskom gradu Europe. Namijenjen je isključivo trgovcima iz maloprodaje, veleprodaje i vanjske trgovine, gastronomije, hotela i prerađivačke industrije. Stručnjaci se slažu: Tko želi biti uspješan na međunarodnom tržištu, mora ići u Dusseldorf. Ovogodišnji sajam okupio je preko 3.000 izglača te preko 50.000 posjetitelja koji su imali prilike kušati preko 30.000 različitih vina.
Sa sve boljom izvoznom pozicijom kako u Europi tako i u svijetu Iločki podrumi predstavili su svoja vina u punom sjaju, s tek pozlaćenim vinima s velikog pariškog natjecanja Vinalies Paris.
Posjetitelji su imali prilike kušati kvalitetna vina – graševinu, traminac, chardonnay i kapistran crni, vrhunska vina – graševinu, chardonnay, traminac i frankovku te limitiranu liniju Principovac – graševinu, chardonnay i traminac.
Poznato po visokim kriterijima, specifičnim zahtjevima i dobrim poznavateljima vina njemačko tržište prihvatilo je vina Iločkih podruma i složilo se kako „velika vina dolaze iz male Hrvatske!“
Zajedničkim nastupom na izlagačkom mjestu Hrvatske Gospodarske Komore hrvatski vinari pokazali su najbolje o najboljega te ponosno zaključili kako se imaju čime ponositi.