Novosti

Iločki podrumi najbolji u Slavoniji i Podunavlju, treći u cijeloj Hrvatskoj!

27.11.2017.

U četvrtak, 23. studenoga 2017. godine, u Esplanade Zagreb Hotelu, u svečanoj, ali i prijateljskoj atmosferi, održana je 6. po redu dodjela Bijelog grozda, nagrade vinarijama koje uspješno razvijaju vinski turizam i pojedincima koji svojim aktivnostima doprinose razvoju i promicanju vinske kulture.

Nagradu je 2012. godine utemeljila Udruga za kulturu stola G.E.T., koja se bavi promicanjem eno-gastronomije i razvojem eno-gastro turizma.

Bijeli grozd je nagrada najboljim vinarijama s turističkog aspekta, a utemeljila ju je 2012. godine Udruga za kulturu stola G.E.T., koja se bavi razvojem i promicanjem eno-gastronomije i razvojem vinskog turizma. Danas Bijeli grozd pokriva države regije te se na G.E.T.-ovoj konferenciji o eno-gastro turizmu dodjeljuje Regional Trophy nagrada prema glasovima publike iz cijele regije.

Za najbolje vinarije po svojem mišljenju, glasovalo je i ove godine više od 500 eno-gastro znalaca i putnika. Unutar Hrvatske, rezultati su podijeljeni na četiri regije: Bregovitu Hrvatsku, Dalmaciju, Istru i Kvarner te Slavoniju i Podunavlje. Diplome su dodijeljene i vinarijama iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Dobitnici diploma prema hrvatskim regijama:

Bregovita Hrvatska
1) Vinarija Vuglec breg, Škarićevo – Krapina
2) Vinarija Bolfan Vinski Vrh, Hraščina
3) Vinarija Kolarić, Hrastje Plešivičko

Dalmacija
1) Vinarija Korta Katarina, Orebić, Pelješac
2) Vinarija Saints Hills, Zagruda, Pelješac
3) Vinarija Rizman, Klek (vinogorje Komarna)

Istra i Kvarner
1) Vinarija Meneghetti, Bale
2) Vinarija Boškinac, Novalja
3) Vinarija Kozlović, Momjan

Slavonija i Podunavlje
1) Vinarija Iločki podrumi, Ilok

2) Vinarija Kolar, Suza baranjska
3) Vinarija Belje, Kneževi Vinogradi

Najbolji u Hrvatskoj
1) Vinarija Vuglec breg, Škarićevo – Krapina
2) Vinarija Meneghetti, Bale
3) Vinarija Korta Katarina, Orebić i Vinarija Iločki podrumi, Ilok

 

Cilj projekta Bijieli grozd je prezentacija i poboljšanje turističke usluge u eno-gastro turizmu te promocija ponude regionalnih vinarija putem turističkih djelatnosti.

Šira publika imat će mogućnost odabrati najbolje od najboljih iz svih ovih država, a Bijeli grozd Regional Trophy za sezonu 2017/2018. dodijelit će se na 4. G.E.T. Konferenciji o eno-gastro turizmu, koja će se održati 16. i 17. veljače 2018. godine na Ladanjskom imanju Principovac u Iloku.