Novosti

Iločki podrumi odabrali prigodni svadbeni poklon za princa Harry –a i Meghan Markle – Traminac izborna berba 2015.

23.02.2018.

Tvrtka Iločki podrumi njeguje poseban odnos s britanskim kraljevskim dvorom zahvaljujući odabiru izaslanika kraljevskog dvora, koji su u ove krajeve došli u potrazi za vinom koje će se služiti na proslavi krunidbe kraljice Elizabete II. Iako nismo posve upoznati koji je kriterij tijekom odabira prikladnog vina za tako važan događaj u britanskoj povijesti bio presudan, no sasvim sigurno je odabir vina Iločkih podruma, točnije našeg Traminac vrhunskog suhog iz berbe 1947. iznimno značajan zapis novije povijesti našeg Starog podruma koji datira iz davne 1450.Osim čistoće i kvalitete te sveukupnog dojma vina, neki od izvora špekulirali su da je naše vino odabrano upravo zbog berbe 1947. koja je ujedno godina vjenčanja Elizabete i Philipe-a.

Javnosti je poznato da je prilikom službenog posjeta princa Charlesa i vojvotkinje od Cornwella Camille Hrvatskoj u ožujku 2016. predsjednica Kolinda Grabar Kitarović,  poklonila je u nazočnosti većinskog vlasnika Iločkih podruma d.d. gospodina Juraja Mihaljević, upravo vino Traminac vrhunski iz 1947. koje je služeno na proslavi krunidbe kraljice Elizabete II. 1953. godine. Vino koje se i danas čuva u bogatoj arhivi našeg Starog podruma i zbog kojeg su Iločki podrumi jedini hrvatski podrum čija se vina nalaze na službenoj vinskoj karti kraljevske obitelji Velike Britanije.

U znak njegovanja posebnih odnosa Iločkih podruma i kraljevske obitelji Iločki podrumi su povodom vjenčanja princa Williama i Kate Middleton 2011 priredili poseban poklon, Traminac Iločkih podruma ledena berba 2007.

 

Vino koje je u ocjenjivačkoj sezoni 2010./ 2011 osvojilo je najveći broj medalja ikad osvojenih za jedno hrvatsko vino na međunarodnim vinskim ocjenjivanjima, te je  proglašeno  i vinom godine 2010./2011. rangirajući se po ukupnom broju bodova na visoko 19. mjesto na listi 100. najboljih vina svijeta, sastavljane od strane sastavljane od strane „Međunarodne udruge vinskih kritičara i novinara“.

Svadbeni dar princu Harry-u i Meghan Markle će biti naše vino Iločki podrumi – Traminac izborna berba bobica, berba 2015. Radi se o vinu iz naše ekskluzivne limitirane linije predikatnih vrhunskih vina s položaja Principovac. Vino je to koje je osobno odabrala naša glavna enologinja gđa. Vera Zima budući se radi o istoj kategoriji predikatnog vina od sorte Traminac, a koje je s berbom 2011  na DECANTER-u 2016 u Londonu osvojilo DECANTER PLATINUM MEDALJU u konkurenciji od preko 17.000 uzoraka vina iz cijelog svijeta.

Mi za naša vina iz limitirane linije predikatnih vina volimo reći da su vina za pamćenje!

Iskreno se nadamo da će mladi kraljevski par svoj dan iz snova pamtiti i po ovom posebnom vinu s potpisom Iločkih podruma, koje ima jedinstven i kompleksan aromatski i okusni izričaj a što ga čini dostojnim kraljevskog dvora i idealnim pratiteljem slavlju ljubavi i sreće.