Novosti

Iločki podrumi osvajaju zlatne medalje u zemlji vina!

09.03.2018.

Svake godine Udruga francuskih enologa organizira jedno od najprestižnijih natjecanja u vinskom svijetu – Vinalies International Paris.  Više od 5 dana članovi žirija,  stručnjaci za senzorne analize, enolozi i sommelieri okupljaju se svako jutro kako bi kušali vina iz svih krajeva svijeta.

Ove godine kušalo se preko 3.500 uzoraka koji su stizali iz mnogobrojnih zemalja s dugom vinskom tradicijom.  Potaknuti jakom konkurencijom, vina koja osvajaju medalje na ovom prestižnom natjecanju svrstavaju se među najcjenjenija, kako među potrošačima tako i među distributerima.

Iločki podrumi ponovno su svoj status „najnagrađivanijih“ potvrdili osvojivši čak dvije zlatne medalje na ovom prestižnom natjecanju.

Chardonnay 2016 iz vrhunske linije te Traminac izborna berba bobica 2015 svrstani su u sam vrh najboljih vina koja su kušana.

Chardonnay vrhunski, suho vino s položaja Principovac, izraženije je boje u kojoj dominiraju žute nijanse s prisutnim zelenkastim tonovima. Mirisom bogato, s naglašenim notama žutog, ali i svježeg voća. Okusom je izrazito pun, kremozan i bogat, ali ugodan i svjež. Izvrsno se slaže uz odabrana predjela, juhe i glavna jela od bijelog mesa i plemenite ribe,  fine sireve i deserte.

Traminac izborna berba bobica, predikatno je vino, također s položaja Principovac, zlatno-žute do jantarne boje, intenzivnog i bogatog mirisa na ružu s nježnim mednim notama karakterističnim za predikatna vina. Vinoje punog, harmoničnog i slatkastog okusa koji se dugo pamti. Izvrstan kao aperitiv ili uz fine deserte.