Novosti

Iločki podrumi prodali ostatak berbe vina Traminac Izborna berba bobica 2011 u Japan!

13.09.2016.

Osvojena Platinasta medalja našeg Traminca izborna berba bobica 2011 na ovogodišnjem Decanteru nije bila jedina referenca za odabir i otkup ostatka te berbe. „Senzacija i emocija su bile na strani Iločkih podruma” riječi su kojima nas je naš partner iz Japana izvijestio o ishodima degustacije vina u kojoj je naš „platinasti” Traminac ušao u veliku završnicu te u pripetavanju s jednim od najrenomiranijih svjetskih proizvođača predikatnih vina potpuno osvojio svog budućeg vlasnika. Najprije smo dobili narudžbu za stanovitu količinu, a samo nekoliko sati poslije upit za otkup ostatka cijele berbe. Po okončanju pregovora i zaključivanja posla, nekolicinu butelja ovog iznimnog vina ostavili smo u arhivi našeg starog podruma iz 1450., a ostatak će koncem ovog tjedna krenuti put Japana.

Iločki podrumi su od srpnja 2013. prisutni na Japanskom tržištu, a svojim smo vinima, pravilnom strategijom nastupa i poslovnom kulturom uspjeli zadovoljiti visoke kriterije poslovanja na ovom zahtjevnom tržištu. Pored graševine i traminaca iz odabrane, premium i ultrapremium linije, na Japanskom tržištu je izuzetno dobro prihvaćen i naš Kapistran crni iz odabrne linije, zbog svoje voćnosti, lakoće i mekih tanina.

Vrijednost izvoza vina našeg branda na Japansko tržište mjerimo i u činjenici da smo s kompetentnim partnerima uspjeli fokus staviti na sortu graševina. Njezina izuzetna prilagodljivost okusima japanske kuhinje stvorila je dodatne prilike za upoznavanje njenog potencijala kroz stil, terroir Vukova i Principovca odnosno Hrvatskog Podunavlja. Prepoznatljiv potpis najstarijeg i najnagrađivanijeg vinskog podruma s pečatom izvornog punjenja vina na posjedu, doprinijeli su izgradnji povjerenja, a razumna cjenovna politika poslužili su kao dodatni argument za uspješnu i kontinuiranu prisutnost naših vina u restoranima, vinotekama i odabranim maloprodajama Japana. Na taj smo način zapravo osigurali put i ostalim vinima iz našeg portfelja, te stvorili dobru priliku i za druge proizvođače ove najznačajnije bijele sorte mozaika vinske Hrvatske.

Traminac izborna berba bobica