Novosti

Predsjednica RH u Iločkim podrumima

15.01.2018.

Povodom 26. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske i 20. obljetnice završetka mirne reintegracije Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je dana 15.01.2018. grad Ilok i njegove najznačajnije znamenitosti.

U Muzeju grada Iloka organiziran je prijem za diplomatski zbor na kojem je Predsjednica istaknula važnost ovoga dijela Hrvatske i njegovog utjecanja na proces mirne reintegracije.

Nakon diplomatskog zbora, svi sudionici uputili su se u Stari podrum gdje su dočekani vrhunskim vinima Iločkih podruma i tamburašima, te su nakon toga obišli najstariji i najnagrađivaniji podrum Hrvatske pod vodstvom Karmele Tancabel – Savjetnice predsjednika uprave Iločkih podruma za izvoz i marketing koja je vođena na engleskom jeziku.

Tijekom obilaska, većinski vlasnik Iločkih podruma gdin. Juraj Mihaljević, poklonio je Predsjednici arhivsko vino Traminac iz 1997. godine, koje je prvo vino sačuvano u arhivi Staroga podruma nakon Domovinskoga rata. 

Nakon obilaska podruma, druženje se nastavilo uz čašu vina i tamburašku glazbu, s kojom je Predsjednica zapjevala.

Jučerašnji dan za sve nas koji smo mu svjedočili ostati će u posebnoj uspomeni. Dan koji je bio dostojanstven, emotivan i u znaku priznanja i poštovanja svima  koji su povratkom i ostankom u Iloku dali svoj doprinos, a posebno gospodinu Mihaljeviću,  koji s Iločkim podrumima unatoč teškoćama već nepunih 15 godina, svojim pozitivnim primjerom, vizijom i misijom hrabri vjerovanje u bolju budućnost, održivost života i razvoja najistočnijeg grada Hrvatske na desnoj obali  lijepog plavog Dunava.

Hvala našoj Predsjednici, protokolu, diplomatskom zboru i svima koji su sa nama otkrili dio neotkrivene priče starog vinskoga svijeta ispisane u našem Starom podrumu u našem Iloku, u gradu vina i starina.

Vlasnik Iločkih podruma poklanja arhivsko vino Predsjednici Predsjednica u Iločkim podrumima