Novosti

Svečano otvoren prvi „LIONS VINOGRAD DOBROTE“

30.04.2018.

Pod sloganom “ Vinom i dobrotom do zvanja”, ove subote, u Iloku na vinogorju Vukovo, svečano je otvoren Lions vinograd dobrote.
Višegodisnji humanitarni projekt dogovorili su i javnosti predstavili LC Zrinjevac, Zagreb i Iločki podrumi d.o.o., Ilok.

U nazočnosti Lionsa, gostiju iz Srbije te članova iz više hrvatskih Lions klubova, svečanom otvorenju nazočili su i prisutnima se obratili, idejna začetnica projekta gospođa Đurđa Protić, članica LC Zrinjevac, gospođa Vesna Boinovic Grubic GST Lions Distrikta Hrvatska i članica LC Zrinjevac, gradonačelnica Iloka, gospođa Marina Budimir, ravnatelj Srednje škole Ilok, gospodin Željko Prskalo, većinski vlasnik Iločkih podruma gospodin Juraj Mihaljević, guverner Lions Distrikta 126 Hrvatska, gospodin Mladen Kajganić.

Vođeni načelom dobrote, promicanja ekološke svijesti i važnost stjecanja zvanja kao temeljnih vrijednosti,  ovaj projekt koji je ostvaren suradnjom LC Zrinjevac i Iločkih podruma  ima za cilj upoznati članove naših organizacija i ostalu javnost s neotkrivenim dijelom vinske povijesti starog kontinenta, a sudjelovanjem u ovom projektu osiguravamo sredstva za primjenu stečenih znanja i ostanak mladih na ovim prostorima.

Sredstva prikupljena u prvoj godini će se donirati Srednjoj školi Ilok, koja je osnovana davne 1899. godine kao Kraljevska vinogradarska škola, tj. njenim učenicima agronomskog usmjerenja u svrhu projektiranja i izvođenja horti-kulturalnog uređenja  javnih površina grada Iloka.

Nakon svečanog otvorenja i blagoslova vinograda, druženje se nastavilo u veselom raspoloženju uz tamburaški sastav, izvrsno pripremljeno hranu i rashlađena vina najnagrađivanijeg podruma u Hrvatskoj.