Novosti

Traminac Izborna berba bobica 2012. Šampion Bonavite 2017.!

26.06.2017.

Turističko-gospodarska manifestacija vinogradara Slavonije i Baranje „Bonavita“ održava se neprekidno od 1988. godine te je od velike važnosti za sve proizvođače i ljubitelje vina istoka Lijepe naše. Glavni cilj „Bonavite“ je unapređivanje kakvoće proizvodnje vina te promocija kulturne i umjerene potrošnje vina,  kao i podizanje vinske kulture proizvođača i potrošača vina.

Ovogodišnja Bonavita okupila je mnogobrojne Slavonske, Baranjske i Srijemske proizvođače vina, a stručno povjerenstvo je između 135 uzoraka izabralo najbolja vina.

U velikoj i jakoj konkurenciji Traminac Iločkih podruma je još jednom dokazao da je s pravom najnagrađivanije vino Hrvatske, točnije, Traminac izborna berba bobica 2012 je osvojio šampionsku titulu s ukupno 93 bodova!

Valja napomenuti kako su Iločki podrumi prije dvije godine također osvojili šampionsku titulu ali sa svojim suhim Tramincem, dok je Traminac Izborna berba bobica predikatno vino! Upravo zbog činjenice da Iločki podrumi njeguju proizvodnju Traminca u 8 kategorija, ponosni smo na činjenicu da svako od tih vina osvaja nagrade u svojoj kategoriji i bude prepoznato od strane struke ali i potrošača.

Da su vina Iločkih podruma posebna dokazuju brojne medalje osvojene na najprestižnijim svjetskim ocjenjivanjima vina. Podrum je najpoznatiji po proizvodnji Traminca, sorte koja je upravo u Iloku našla najbolje uvjete za svoj rast. Traminac Iločkih podruma postaje poznat cijelom svijetu nakon što se posluživao na krunidbi engleske kraljice Elizabete II.. Upravo je Traminac Iločkih podruma najnagrađivanije hrvatsko vino i zahvaljujući njemu, Iločki podrumi su najnagrađivaniji hrvatski podrum i jedini hrvatski vinski podrum koji se nalazi na vinskoj karti Europe.