Novosti

Vino i vruja, Ika – Opatija – 05.08.2016

31.07.2016.

5.08.2016. ove godine u našem kalendaru vinskih događanja rezerviran je za “VINO i VRUJA”.

Dan je to kada će se drugi puta u organizaciji udruge Ikarski barkajoli potapati posebna i odabrana vina u naše Jadransko more, na mjestu gdje se nalazi vruja ili vrulja (izvor ispod površine mora) i to ona smještena u uvali starog ribarskog mjesta i ljetovališta Ika, u sastavu Opatije.

Vina Iločkih podruma po prvi puta će biti spuštena u more, na dodatno odležavanje i dozrijevanje kod ikarske vruje koja predstavlja potopljeni speleološki objekt.

Upravo na tom mjestu, naša će vina: Iločki podrumi Graševina Velika berba 2011 i Iločki podrumi Traminac Principovac iz 2013 odležavati godinu dana.

Graševina velika berba 2011, koja je nastala selekcijom najboljih grozdova ručno ubranih na vinogradarskom položaju Pricipovac te posebnom metodom vinifikacije; tromjesečnim miješanjem na finom talogu i trogodišnjem dozrijevanjem u drvenim bačvama u idealnim uvjetima Starog podruma iz 1450., nastaviti će s dozrijevanje u boci, ali u novim uvjetima Ikarske vruje i plavog Jadrana. Iločki podrumi Graševina Velika Berba 2011 – Veliko vino, za velike trenutke!

Iločki podrumi Traminac Principovac 2013, poluslatko je vino koje stvaramo u ograničenim količinama selekcijom najboljeg grožđa kasnije ubranog s položaja Principovac, koj je nakupilo idealnu koncentraciju šećera i kiselina za kreiranje ovog kompleksnog bogatog vina sofisticiranog aromatskog profila tipičnog za sortu i ovaj stil vina s potpisom našeg podruma , s kremoznom no ipak elegantnom strukturom tijela i izrazito dugim završetkom. Iločki podrumi Traminac Principovac 2013 – Vino za uživanje!

Pored vina ILOČKIH PODRUMA, u Vrjuju se potapaju i vina 4, od organizatora Udruge „Ikarski barkajoli“ odabranih renomiranih Hrvatskih proizvođača i jednog podruma iz susjedne Bosne i Herzegovine.

Pozivamo sve ljubitelje vina , vruja i našega Jadrana da nam se pridruže u obilježavanju ovog velikog trenutka za Velika vina Iločkih podruma, vina najnagrađivanijeg i najstarijeg vinskog podruma izvorno su punjena na posjedu 200 godina prije vrhunskih vina u pokrajini Bordeaux i Brugundije. Protkana snagom Dunava, ponosom tradicije, ljepotom krajolika i karakterom jedinstvenih vinogradarskih položaja Hrvatskog Podunavlja, vina neotkrivenog starog vinskog svijeta, vina za svaku priliku, vina za posebne prilike, vina za uživanje, vina za pamćenje, vina dostojna kraljevskih dvorova!

Za one koji znaju što je prava stvar i kako uživati u njoj!

vino