Novosti

Iločki podrumi Traminac vrhunski 2015 – Pobjednik grupe bijelih mirnih vina – Mostar 2017!

15.03.2017.

Uoči jubilarnog 20. Međunarodnog Sajma gospodarstva – Mostar 2017 održano je jedno od najrelevantnijih ocjenjivanja kvalitete vina na prostorima Bosne i Hercegovine, sastavljeno od stručnog povjerenstva vrsnih enologa iz zemalja okruženja, na čelu s uvaženim prof. dr. Bernardom Kozinom, a ocijenilo je uzorke vina domaćih proizvođača te vina pristiglih iz Hrvatske, Crne Gore, Italije.

Povjerenstvo je prema ustaljenoj metodi 100 pozitivnih bodova ocijenilo vina i dodijelilo je 92 priznanja i nagrade od najznačajnijih velikih zlatnih medalja, do počasnih priznanja najboljim vinima i sortama, a iste će biti uručene tijekom trajanja manifestacije 5.4.2017.

Iločki podrumi su u natjecanje ušli sa tri svoja vina i postigli iznova 100% učinak u potvrdi svoje originalnosti i elegancije osvojivši nagrade kako slijedi:

  1. Traminac Vrhunski 2015. Iz kategorije vrhunskih suhih vina s položaja Principovac – 87,8 bodova – Zlatna medalja i ukupni pobjednik grupe bijelih mirnih vina.
  2. Graševina Vrhunska 2016. iz kategorije vrhunskih suhih vina s položaja Principovac– 85 bodova – Zlatna medalja
  3. Traminac kvalitetni 2016. iz kategorije odabranih vina s položaja Vukovo – 85,6 bodova – Zlatna medalja

Iznimnu kvalitetu, i ekskluzivnost vina Iločkih podruma osim vinogradarskih položaja hrvatskog Podunavlja – Principovaca i Vukova,  potpisuje naša glavna enologinja gospođa Vera Zima, koja svojim znanjem, iskustvom, ljubavi i brigom našim vinima daje poseban originalan karakter i eleganciju  koju prepoznaju i potvrđuju struka i svi istinski ljubitelji vrhunskih užitaka.

Osvojene zlatne medalje na Mostarskom sajmu za naša vina i titula ukupnog pobjednika u kategoriji mirnih bijelih vina dodijeljene našem vrhunskom Tramincu iz berbe 2015, dobra su uvertira za novu ocjenjivačku sezonu u 2017. i još jedna potvrda kako je zasluženog mjesta vinima Iločkih podruma u apsolutnom vrhu domaće i međunarodne vinske elite.

Graševina Vrhunska 2015

iz kategorije vrhunskih suhih vina s položaja Principovac– 85 bodova

Zlatna medalja

vino vrhunska graševina

Traminac Vrhunski 2015.

Iz kategorije vrhunskih suhih vina s položaja Principovac – 87,8 bodova

Zlatna medalja i ukupni pobjednik grupe bijelih mirnih vina.

VRHUNSKO VINO

Traminac kvalitetni 2016.

iz kategorije odabranih vina s položaja Vukovo – 85,6 bodova

Zlatna medalja

TRAMINAC KVALITETNO VINO