Graševina velika berba s dodirom Jadrana
VELIKE BERBE su posebne edicije vina iz najuspješnijih godina koje su pokazale da izvrsno podnose ispit vremena i da postaju sve bogatije, zrelije i kompleksnije. Berba 2011 je bila iznimno uspješna i uzorno je sjedinila terroir, strast i moćni Dunav u jedno od nesumnjivo najboljih suhih graševina proizvedenih u ovom stoljeću.
Graševina Velika berba čisto je sortno vino dobiveno iz pažljivo probranog grožđa ubranog na jedinstvenom vinogradarskom položaju Principovac i nastalo posebnom metodom vinifikacije, tromjesečnim miješanjem na finom talogu i trogodišnjem dozrijevanjem u drvenim bačvama u idealnim uvjetima Starog podruma iz 1450. godine.
Vino intenzivne žute boje sa zlatnim odsjajima. Na nosu sortno prepoznatljivo, izražajne mineralnosti i kompleksnosti s naglašenom voćnosti. U okusu raskošno, elegantno s gorkasto-slatkim, mekim i unikatnim završetkom diskretnog dodira Jadrana. Utjecaj soli i valova osjetan isključivo na čepu, dok je ples maestrala, tramontane, bure i juga na buteljama kreirao jedinstveni zapis s morskih i „vrujskih“ dubina.
Vremeplov
- Od 23. 09. 2011 do 23. 12. 2011 – odležavanje na finim kvascima
- 24. 12. 2011 do 24. 12. 2014 – U drvenoj bačvi od 5000 L u idealnim uvjetima Starog podruma iz 1450.
- Od 3. 01. 2015 do 3. 12. 2015 – dodatno dozrijevanje u butelji u Starom podrumu iz 1450.
- Od 5. 12. 2015 – dostupna na upit i dalje dozrijeva u idealnim uvjetima Starog podruma i njegom glavne enologinje Vera Zima
- 1100 butelja od 5. 08. 2018. do 3. 08. 2019. dodatno zrije u Jadranskom moru.
Veliko vino za velike trenutke!
Svaka butelja dolazi zasebno upakirana u drvenu kutiju s ribarskom mrežom, školjkama i knjižicom s pričom o vinu.
Preporuka
Savršeno za svečane prilike, jela od bijelog mesa, plemenitu ribu i fine sireve.
Temperatura serviranja
10-12ºC