Kapistran crni
Vino je dobiveno sljubljivanjem sorti frankovke i cabernet sauvignona nakon odležavanja u barique bačvama u idealnim uvijetima našeg Starog podruma iz 1450. Krasi ga duboka rubinsko crvena boja i fine voćne arome s notama kupine I šljive te nježnim tonovima dima I čokolade. U okusu je puno, kompleksno, skladnog tijela i mekih tanina.
- Pakiranje: 0,75l
- Kategorija: vrhunsko suho vino
- Regija: Hrvatsko Podunavlje
- Vinogorje: Srijem
- Sorta: frankovka i cabernet sauvignon
Preporuka
Poslužuje se uz hladna predjela od šunke, kulena, fine sireve, meso s roštilja, jela od govedine, svinjetine i divljači.
Temperatura serviranja
18-20ºC
Vinifikacija
Ručna berba, fermentacija uz maceraciju u inox vinifikatorima u trajanju 12-15 dana, dozrijevanje u hrastovim bačvama 12 mjeseci. Nakon toga se vino sljubljuje u inoxu do punjenja.
Dozrijevanje
U drvenim bačvama od 1000 l i barik bačvama od 500 l 12 mjeseci.
Nagrade
Kapistran Crni Premium, 2012 • Sv. Ivan Zelina • zlatna medalja
Kapistran Crni Premium, 2012 • Slavin Orahovica 2014 • zlatna medalja
Kapistran crni vrhunski, 2012 • Gast Split • srebrna medalja